Solkrem: ditt beste anti-age produkt!

Skrevet av admin 27. Jun 2017 0 Kommentarer

 

Sommerferien står for døren – ta vare på huden din! 

 

Skoleferien er i gang, sola skinner og små og store gleder seg til å være ute og nyte late dager ute, det være seg i Norge eller i varmere strøk. Siden vi nordmenn ikke alltid er like bortskjemte med solrike dager, syder parker og strender med liv og lettkledde solhungrige nordmenn så snart muligheten byr seg.

 

Selv om sola er vår venn og gir oss deilig påfyll av energi, D-vitamin og friske fregner på kinn, er den også skummel hvis vi ikke er forsiktige. De fleste av oss har nok på et eller annet tidspunkt opplevd å komme hjem fra stranda en dag , for så å møte en svært rød hummer i speilet. Våre yndede sol sender ut ultrafiolette (UV) stråler som i tillegg til ubehaget ved brenning og aldring av huden også kan utløse hudkreft.

 

Heldigvis kan vi beskytte huden mot strålingen med solkrem. The American Academy of Dermatology anbefaler oss å bruke solkrem som beskytter mot et bredt spekter av stråling (UVA og UVB). Solkrem med UVA-filter gir beskyttelse mot soleksem, rynker og hudkreft. Solkrem med  UVB-filter gir beskyttelse mot solbrenthet og hudkreft.

 

UVB filteret indikeres på solkremene som SPF (Sun Protection Factor). Vi anbefales å bruke solkrem med høy faktor, helst SPF 30 eller høyere. SPF 30 blokker 97% av solas UVB stråler. Enda høyere faktor i solkremen gir noe bedre beskyttelser, men ingen solkremer kan blokkere 100% av solas UVB stråler. Husk også at solkremer med høy faktor varer like lenge som solkrem med lavere faktor. Du må med andre ord smøre deg like ofte selv om du bruker solkrem med høy faktor. Velg også en solkrem som gir bredspektret beskyttelse mot UVA.

 

Missha.no sine solkremer bruker den asiatiske klassifiseringen av UVA beskyttelse, PA (protection grade of UVA). PA er kort fortalt basert på hvor lang tid det tar før huden pigmenteres (basert på PPD som blir brukt i Europa) og rangeres fra PA+ til PA++++.  De fleste av Missha.no sine solkremer  gir maksimalt UVA-filter (PA+++ og PA++++) hvilket vil si at solkremen gir meget god beskyttelse mot stråling på de mest solrike dagene.

 

Husk også at sola stråler selv på overskyede dager og at snø, sand og vann reflekterer solstråler og dermed øker behovet for solkrem. Om sommeren ønsker mange av oss å ta en svalende dukkert i vannet, men da bør du være sikker på at solkremen du bruker er vannfast. Det er også en god ide å ta en ny runde med smøring når du kommer opp av vannet.  Missha.no sin vannfaste solkrem fungerer utmerket til dette formålet. Den finner du  her. For oss som liker å bruke sminke selv om sommeren, er Misshas cushion med solbeskyttelse et glimrende alternativ til solkrem, så lenge man påfører rikelig og ofte. Solkrem-cushion er lett farget og brukes som en vanlig cushion over sminken.

 

Det er viktig å sørge for at vi smører oss tilstrekkelig. Studier viser at folk bare bruker 25-50% av anbefalt mengde solkrem. Dermatologer (hudleger) anbefaler gir oss følgende råd for å unngå solbrenthet:

  • Bruk nok solkrem til å dekke all hud som ikke er dekket av klær
  • 30-40 milliliter (1 shotglass) solkrem er nok til å dekke de mest eksponerte delene av kroppen. Er du usikker, så bruk mer!
  • Bruker du spray så sørg for å gni det ut med hendene og at du har brukt tilstrekkelig mengde
  • Påfør solkrem minst 15-30 minutter før du går ut
  • Husk å smøre leppene!
  • Påfør solkrem hver andre time gjennom dagen eller umiddelbart etter at du har badet eller svettet
  • Sjekk at solkremen din ikke har gått ut på dato

 

Ta gjerne også på deg fysisk beskyttelse som f.eks. solhatt og solbriller og benytt muligheten til å spise en god lunsj og ta en god drink i skyggen mellom kl 12-15 for å redusere risikoen for solskader. Vi i Missha ønsker at dere tar vare på deres egen hud året rundt. Solkrem er den beste måten å hindre aldring av huden på! Husk å sjekke ut Missha.no, og våre høykvalitets solkremer.  Disse er tilpasset ulike hudtyper, har lett konsistens og gir god pleie i tillegg til optimal beskyttelse mot solens stråling. Nyt solen med god samvittighet!

 

Riktig god, solrik sommer fra oss i Missha.no!

 

Kilde: https://www.aad.org/media/stats/prevention-and-care/sunscreen-faqs