Hvordan finne spa-følelsen hjemme?

Skrevet av admin 21. Jun 2017 0 Kommentarer

 

La oss ikke stikke dette under en stol: de færreste av oss har tid til lange seanser på badet, ambient fuglemusikk, agurker over øyelokkene og påfyll av vitaminvann, mens man samtidig lar all stress og bekymring fordufte fra kropp og sinn. Deilig? Uten tvil! Viktig? Helt klart, det er godhet for kropp og sinn. Men prioriterer vi det i hverdagen? Spatid er for den gjennomsnittlige kvinnen og mannen i gata noe som tilhører ferier, luksusstemplet jentetur, miniweekends med barnefri og ikke minst! - ekstra kroner i lommeboken. La oss kalle dette en hurtigspa-lifehack; her kommer lynguiden til hvordan du kan gi huden spafølelsen- the korean way: rimelig, lettvint og oppnåelig luksus for huden- hjemme! 

Nå er det engang slik at dersom forholdene legges til rette, kan du både få avdempet musikk, duftlys og badekåpe dersom du ønsker det! Stikkord er forberedelse og planlegging. Jo bedre planlagt, desto mer luksriøs og behagelig blir spaopplevelsen, men følelsen av velvære bør være innen rekkevidde også for dem som har mindre tid og overskudd til i hverdagen (Det er kanskje også der behovet for spa er størst?). Kravene for oppnåelse av spafølelsen kokes ned til å sette av 35 minutter til favorittrensen, skrubben, sheet-masken og fuktighetskremen - en gang i uken.

Prioritering av hudpleien er første skritt i veien til velvære - og koden til spafølelsen. Dette er ingen ti-trinnsrutine (den finner du her) Dette er et forenklet spa-rituale for deg som er ny innen koreansk hudpleie. Here we go!

                                                                                       

Trinn 1: Gi huden en god rens! I god koreansk tradisjon, er dobbeltrensing den ultimate måten å få renset huden skikkelig på. Først masserer  du inn oljerensen , skyller av og deretter masserer du huden tilsvarende med en såpebasert rens. Grunnen til dobbelrensen er at oljerensen vil løse opp oljebaserte produkter på huden, mens såperensen fjerner urenheter som feks forurensing, smuss/skitt og overskuddsolje etter oljerensen. Massasjen vil bidra til økt sirkulasjon i ansiktet.

 

Trinn 2: Nei, vi er ikke ferdig med rensingen. Nå er det tid for den ukentlige eksfolieringen av huden. Bruk ønsket skrubb, og masser produktet inn i huden med sirkulære bevegelser før du skyller av. Skrubben vil fjerne døde hudceller og renser ut tilstoppede  porer. Hallo babymyk hud!

 

Trinn 3: Umiddelbart etter eksfolieringen, påfør en toner av ønsket sort. Koreanerne somler ikke med påføringen av toner, fordi huden trenger fukt umiddelbart etter rens. En toner korrigerer også ubalansen i pH-verdien i huden som ofte såperens kan gi dersom den ikke har riktig pH for din hud. Nå er huden klar for fuktighet og næring!

 

Trinn 4: Sheet-mask! Favorittbehandlingen- så enkelt og greit, herlig for huden! En sheetmask er en dukmaske fylt med essens bestående av næringsgivende ingredienser. Duken forhindrer at produktet fordamper, og huden dynkes i god fukt. Når masken er på er det tid for avslapning. 20 minutter med avspenning før du fjerner masken og klapper inn rest-essensen.  Essensen i bunnen av emballasjen er ypperlig til påføring på hender og nakke. Bonus med myke hender!

 

Tips for ekstra velvære: Fyll badekaret (i forkant av spa-ritualet) med vann, og legg deg i badekaret etter sheetmasken er påført. Luksus!

 

Trinn 5: Siste trinn i denne omgang er fuktighetskrem. Din favorittkrem vil hjelpe til med å låse inn alle ingrediensene slik at de får godgjøre seg i løpet av natten. 

Resultat: Glødende, fuktet og babymyk hud til overkommelig pris, og innen rimelighetens tid!