K-beautytips for høstvakker hud!

Skrevet av admin 14. Sep 2017 0 Kommentarer

Høsten er i full anmarsj, temperaturen ute faller, vi pakker bort sommergarderoben og finner fram de tykke deilige genserene fra i fjor.

Sommergløden i huden forsvinner gradvis, ofte i takt med at huden føles strammere og tørrere. Du har kanskje funnet frem solpudderet allerede?

Blek, livløs og uren hud. Hvorfor?

 

Klimaendringer påvirker huden. Kulde og tørt klima (ofte er inneklimaet veldig tørt om vinter pga oppvarming) vil tørke huden raskere ut. Huden klarer ikke å holde på fukten som gav oss glød og vitalitet i sommer. Mange opplever at huden blir livløs og gusten - og enkelte hudtyper opplever mer urenheter fordi huden kompenserer fukttapet ved å produsere mer olje. Resultatet er oljete, men tørr hud, tilstoppede porer og kviser. Tørre hudtilstander gir stramhet, rødhet og kløe i huden . Fine linjer og aldringstegn blir mer fremtredende. Noen har kanskje sprekker på hender/fingre og hæler (tips: Ceramide Capsule håndkrem)  Det er derfor det er viktig å forebygge tørr hud ved å tilføre mer fukt i hudpleierutinen nå som høsten og vinteren kommer. 

Hvordan? 

 

5 K-beautytips for din tørre hud:

 

1. RENS: Tørr hud trenger rens. Rensen fjerner sminkerester, talg og andre avfallsprodukter på huden. Den danner et godt grunnlag for at hudpleien skal få det beste utgangspunkt. Dobbelrens er stort innen k-beauty, og også mange vestlige hudserier har introdusert en såkalt "pre-cleanse" som er oljebaserte renseprodukter. Husk! Bruker du oljebasert rens, må du bruke skumrens etterpå for å fjerne oljerestene på huden(unngå tilstoppede porer!). Skumrensen kan brukes alene (bruk gjerne Missha sin One Step Cleansing Milk Foam, så får du i pose og sekk. Den kan brukes til alle hudtyper). Mange bruker renseservietter til rens; disse er kjekke løsninger på feks hyttetur, men ofte inneholder de uttørrende ingredienser, og vil ikke gi en like dyp rengjøring som en skumrens. 

Rens for fet hud: Super Aqua Oil Clear , Super Aqua Cell Renewal Cleansing Foam

Tørr hud: Super Aqua Moisture Deep Cleansing Cream

Kombinasjon: Super Aqua Refreshing Cleansing Foam , Super Aqua Cell Renewal Cleansing Foam                            

Oljerens: Perfect B.B Deep Cleansing Oil , Deep Clear Cleansing Balm.

 

2. EKSFOLIERING

Skrubb! Bruk en mild skrubb 1-2 ganger hver uke (lag deg et lite sparituale!) for å fjerne døde hudceller og øke blodsirkulasjonen. Huden vil produsere nye hudceller som gir glød. 

Skrubb for tørr/sensitiv hud: Brown Sugar Scrub

Skrubb for fet/kombinert hud: Apple Seed Scrub

Peeling Gel er en nykommer hos Missha.no. Eksfolierende gel med fruktsyrer som løser opp døde hudceller og gir rikelig med fukt. Peeling med det lille ekstra!

Husk! Det er viktig å beskytte seg mot solen når man har eksfoliert huden- like viktig om det er kjemisk eller fysisk eksfoliering! 

 

3. Fuktgivende TONER

En toner balanserer  pH-verdien i huden og fukter den før kremen skal på .Påføres etter rens. Man kan sammenligne bruken av toner ved å se for seg en fuktet svamp vs en tørr svamp. Fukter man svampen først, er den mer mottakelig for neste trinn i hudpleierutinen.

Toner for tørr hud: Nutritious Toner

Toner for oljet/fet hud: Clear Toner

Toner for kombinasjonshud: Super Aqua Ultra Waterful Active Toner

 

4.ANSIKTSKREM  

Kremen du påfører huden skal beskytte huden din mot miljøets påvirkning og forbedre fuktbalansen. Ofte trenger huden mer fukt ,gjerne i form av fett om vinteren. Det er viktig å ta hensyn til sin hudtype før man velger krem. Ansiktspleien som er perfekt for din venninne, er ikke nødvendigvis den rette for deg. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger råd. 

Krem for tørr hud: Nutritious Cream

Krem for normal hud: Super Aqua Ultra Waterful Cream, Super Aqua Cell Renew Snail Cream         

Krem for fet hud: Super Aqua Oil Clear Cream Super Aqua Cell Renew Snail Cream

Krem for Sensitiv hud: Near Skin Simple Therapy ( anbefaler en kombinasjon av essensen og kremen for optimal effekt på vinteren)

 

5. SERUM / ESSENS

For at huden skal få det lille ekstra fuktkicket nå i vinter, anbefaler vi at det legges til et serum eller en essens i hudpleierutinen. Vår bestselger,  The First treatment Essence, er et must i hudpleierutinen for uttørket hud. Kan brukes morgen og kveld. 

Serum/ essens vil gi konsentrert fuktgivende tilskudd til huden, og anbefales særlig til kveldsrutinen:

Tørr hud: Nutritious Essence , Borabit Ampoule (nattserum), Blue Essence

Fet/oljet hud:  Super Aqua Ultra Waterful Serum, Borabit Ampoule  (nattserum), Blue Essence

Kombinasjonshud: Nutritious Essence , Borabit Ampoule  (nattserum), Blue Essence

Sheetmasks er et perfekt tilskudd etter eksfolieringen! Velg gjerne en maske som tilfører mye fukt som feks: Hydrating Mask, Intensive Moisturizing Mask , Nutrition Mask

 

Har du meldt deg på vårt nyhetsbrev for gode tilbud? Det kan du gjøre her! (nederst på siden) Følg oss gjerne på Facebook og Instagram!